Ορθο.πατρί.α

Ορθοδοξία - Πατρίδα - Αφύπνιση

Νέα - Ανακοινώσεις

Με τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, αποφασίσαμε συμβολικά να εγκαινιάσομε την Ορθο.πατρί.α, μία κίνηση πνευματικής αφύπνισης με αφετηρία, βάση και περιεχόμενο τους δύο διαχρονικούς πυλώνες της εθνικής υποστάσεως και ταυτότητος των Ελλήνων, την Ορθοδοξία και την Πατρίδα.

Το όνομα Ορθο.πατρί.α αποτυπώνει τα αρχικά των όρων Ορθοδοξία - Πατρίδα - Αφύπνιση. Παράλληλα, συνιστά η ίδια η λέξη γλωσσικό και πνευματικό νεολογισμό υπό την έννοια της ορθής και συνειδητής στάσεως και αντιλήψεως, άρα και ευθύνης, απέναντι στην Πατρίδα και κατ’ επέκταση στην Ορθοδοξία, ως θεμελιακό της σύστοιχο.

Στην Κίνηση συμμετέχουν εγνωσμένης αξίας πνευματικοί άνθρωποι από τον χώρο της Εκκλησίας και της Επιστήμης, στελέχη με μακροχρόνια προσφορά στην Πατρίδα προερχόμενα από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και την Δικαιοσύνη, μέλη Πολιτιστικών και Πατριωτικών Συλλόγων, νέοι επιστήμονες, εκπρόσωποι της χριστιανικής και πατριωτικής φοιτητικής νεολαίας, καθώς επίσης και όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων και ηλικιών, εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας.

Οι γενικές αρχές και οι στόχοι της Ορθο.πατρί.ας θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανάρτηση. Προκαταβολικώς διευκρινίζεται ότι όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα και διάφορες ποικιλώνυμες παρατάξεις, αντίθετες στο πνεύμα της Ορθοδοξίας και της φιλοπατρίας, δεν έχουν θέση στην Ορθο.πατρί.α και εξ υπαρχής αποκλείονται.

Οι δράσεις της Ορθο.πατρί.ας θα αναρτώνται στον ιστότοπό της με πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα.

Ανακοινώνεται ως πρώτη δράση της Ορθο.πατρί.ας η πραγματοποίηση Συνεδρίου το 2021 με θέμα τον Πατρο-Κοσμά και τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821, περί του οποίου θα αναρτηθεί λεπτομερές πρόγραμμα.

Πέρα από τις όποιες προγραμματισμένες δράσεις της Κινήσεως, θα αναρτώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον ιστότοπό της κείμενα, απόψεις και σχόλια των μελών της, που σχετίζονται με την Ορθο.πατρί.α.

Εκ της Ορθο.πατρί.ας,                      Θεσσαλονίκη, 14/09/2020
Υπεύθυνος ύλης του ιστοτόπου,
Αναστάσιος Χρ. Λώλος